350 gram biologische honing
Honing is niet alleen lekker maar ook heel gezond. Voor de oude Egyptenaren was de Honing al een wondermiddel. Ook nu wordt de honing gebruikt omdat het natuurlijke geneeskundige krachten heeft.
Honing is een natuurlijk vloeibare substantie die ontstaat als de honingbij nectar uit de bloemen verzameld en deze vervolgens omzetten in honing. Honing van de imker is een natuurlijk product wat bijna nooit de zelfde kleur of smaak heeft. Dat komt omdat:
1. Iedere imker binnen een straal van 3 km andere bloesems heeft.
2. Elke week een andere bloesem bloeit.
3. Bij koud en/of nat weer sommige bloesems niet worden geoogst en ook niet in de honing zijn terug te vinden.
Onze honing wordt vanaf 21 maart tot 21 juli geoogst en is minimaal 2 jaar(wetgeving) houdbaar. Als honing wordt geslingerd, is die altijd vloeibaar maar gaat uiteindelijk altijd kristalliseren. Afhankelijk van de hoeveelheid suikers in de honing, kristalliseert de ene honing eerder dan de andere. Maar ook gekristalliseerde honing is bijzonder van smaak. Als honing boven de 40-45 graden wordt verwarmd, worden de voor honing zo kenmerkende enzymen vernietigd en daarmee ook vele van de aan haar toegeschreven kwaliteiten. De voorkeur is dan ook om de honing b.v. pas in drinkbaar afgekoelde thee of melk te doen. Wij oogsten honing in Brunssum, Heerlen en Roermond. De naam van de honing zegt iets over de locatie waar de bijen staan.
Als u gekozen heeft voor een Melange honing, wil dat zeggen dat de honing van verschillende bloesems afkomstig is. Raathoning is ook een eigen product. Alleen door de grote vraag maar beperkt leverbaar. Smakelijk eten.