Het bedrijf is opgericht rond 1845. David Sprüngli-Schwarz en zijn zoon, Rudolf Sprüngli-Ammann hadden een zoetwarenwinkeltje in Zürich, waar na twee jaar een kleine chocoladefabriek bij kwam.

In 1892, toen Rudolf Sprüngli-Ammann zich vanwege zijn leeftijd terugtrok werd het bedrijf verdeeld tussen zijn twee zoons. De jongste, David Robert, kreeg twee zoetwarenwinkels die bekend kwamen te staan onder de naam Confiserie Sprüngli. De oudste zoon, Johann Rudolf, kreeg de chocoladefabriek. Om de nodige financiën voor uitbreiding te genereren maakte hij in 1899 er een Aktiengesellschaft van onder de naam “Chocolat Sprüngli AG”. In hetzelfde jaar kocht hij de chocoladefabriek van Rodolphe Lindt uit Bern. De naam van het bedrijf veranderde toen in Aktiengesellschaft Vereinigte Berner und Züricher Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli.

In 1994 werd de Oostenrijkse chocolaterie Hofbauer gekocht, en werd ook het merk Küfferle onderdeel van het bedrijf. In respectievelijk 1997 en 1998, werden de Italiaanse chocolaterie Caffarel en het Amerikaanse bedrijf Ghirardelli in het concern opgenomen als onafhankelijke dochterondernemingen.

Lindt etalage dummy’s

 3,75
Lindt chocolade Etalage dummy Swiss Chocolate gift box. 24.5x17x.05 cm

Lindt Reclame

 5,00
Mooie trapezevormige kartonnen reclame. Lindt Milch au lait 62x 33x 4 cm

Lindt chocolade reclame

 12,49
Toonbank/ etalagereclame display  Lindt Chocolade Kind met ezel. Gebruikerssporen maar zeer zeldzaam en origineel. 46x46x14 cm opvouwbaar

Oude reclame Lindt paasvreugde

 4,49
Oude kartonnen  reclame Lindt paasvreugde dubbelzijdig gelijk 33×57 cm In zeer goede staat. 10 x 7.5x 6.5